tisdag 7 december 2010

Tomten får inte ta min napp...

Vi har ju förberett Hugo i säkert ett halvår på att han ska ge sina nappar till tomten för att de små bebisarna behöver dem mer än han. Han är ju en stor kille nu.

Ibland har han tittat ut genom fönstret när vi har pratat om det och sagt – Nej, jag ser ingen tomte, eller – Nej tomten kommer inte nu.

I förrgår kväll när Jonas nattade honom skulle han ha nästan alla sina nappar med sig i sängen och så efter en stund sa han.

– Pappa, är det vinter nu?
– Ja
– Kommer tomten då?
– Ja, men inte än.
– Tomten kan inte få min napp, pappa. Jag kan inte somna då.

Lilleman är alldeles för medveten för sitt eget bästa ibland. Ska bli spännande att se hur det här går. Vi har i alla fall köpt julklapp från tomten som tack för napparna. Volvos grävmaskiner i lite mindre format. Han har tittat på dem många gånger. Men det är nog tveksamt om det hjälper som argument när han väl ska somna utan napp på kvällen…

Förövrigt så har han snöat in på Bamse och är nu inne i en Bamseperiod när det gäller DVD. Vi har ju gått igenom Pingu, Alfons, Byggare Bob och nu senast Laban. Men nu är det alltså Bamse som gäller. Får se hur länge det dröjer innan föräldrarna börjar leta efter fler Bamsefilmer. Men det blir nog i alla fall någon typ av Bamsejulklapp till lilleman.

Inga kommentarer: