torsdag 18 februari 2010

Premiär...

Bäst att skriva lite innan Tanja skickar en påminnelse om att det är dags att uppdatera...

Idag har vi premiär - för vab... Jonas ringde igår när han hade hämtat Hugo på dagis och sa att Hugo inte var välkommen till dagis torsdag och fredag eftersom de förmodade att han hade magsjuka. Vilket iofs inte är så konstigt - han har varit lite krasslig i magen sedan i fredags och jag har inte heller varit helt pigg sedan i söndags. För Hugos del trodde vi att det var kindtanden som spökade och jag trodde att det var lunchen som jag och Jonas åt på Varda på vår bröllopsdag som spökade, men vi kanske hade en släng av magsjuka. Hugo hade lite feber i lördags, men har annars varit precis som vanligt - några fler bajsblöjor bara och det är ju vanligt när tänder sticker ut.

Hursomhelst - dagis tröttnade väl efter 4:e bajsblöjan på en dag och konstaterade magsjuka och det är väl bara att lyda order. Själv tror jag fortfarande på tanden. Idag har det kommit en fast och fin blöja och inget mer. Dessutom äter han ordentligt. Ibland tror vi inte att dagisfröknarna låter honom bajsa klart (det brukar kunna ta ett tag) och att det är därför det blir så många. Men men, nog om skitsnack.... Jag premiärvabbar idag i alla fall - inte helt lätt med en "frisk" unge som klättrar på väggarna efter ett tag här hemma(mamma också för den delen). Får se vad vi ska hitta på nu när han snart vaknar. Jonas får äran att vara hemma imorgon.

Alla hjärtans dag - vår första bröllpsdag - gick vi som sagt och åt finlunch på Varda, medan mamma och pappa tittade till Hugo. Gott och mysigt och skönt att gå på stan i lugn och ro. Veckorna rullar annars på som vanligt - vi jobbar på och Hugo stortrivs på dagis och det märks att han utvecklas mycket. Han har tex. äntligen lärt sig bygga med sitt Duplo och inte bara riva det vi bygger, ordförrådet byggs också på - just nu är det "okey" som är populärt, "duscha" (se nedan) samt "ja" tillsammans med nicka och "nej" tillsammans med skaka på huvudet.

På frågan "Gör du sådär på dagis, Hugo" när han gör något han inte får - säger han "Nej, nej" och skakar på huvudet...

Jag och tjejerna var ju på Jonas Gardell i fredags på Folkoperan och det var riktigt, riktigt bra. Gillar ni Gardell och vill ha både glädje och vanliga tårar så rekommenderar jag föreställningen skarpt!

Hjälper till att städa upp efter sig...

Att duscha är riktigt roligt, så vi alternerar mellan bad och dusch.


Vatten!



Provade att bada bubbelbad igår. Lite försiktig till en början och ville inte sätta sig ner, men sen gick det bra.

Liten tröttis - redo att gå till dagis.

1 kommentar:

Anonym sa...

Tack för uppdateringen, var precis påväg till att skicka påminnelse mail.

Vad jag saknar lilleman.....vi kanske hinner ses nästa helg?

Kram
Gudmor