måndag 17 augusti 2009

Tänder

Man kan skylla mycket på alla dessa tänder som ska dyka upp ur tandköttet de närmaste året. Är Hugo dålig i magen tänker man - det är säkert tänder på gång, dreglar han extra mycket är det säkert tänder på gång, bitar han ovanligt mycket på saker är det säkert tänder på gång och är han extra gnällig är det också tänder på gång. Men allt för ofta dyker det inte upp några tänder trots dessa symptom. Fast den här gången är faktiskt en av framtänderna i överkäken på gång och han dreglar faktiskt extra mycket och biter mer på saker och han är helt klart extra gnällig. Så fort det inte går som han vill så blir det ett himla liv i några minuter innan det går över och allt är som vanligt. Jag har kommit på att det bästa för att få bort det mesta av gnället är att underhålla honom så mycket det bara går så han inte tänker på att det kliar i munnen.

För att underhålla honom idag har vi spenderat mycket tid i sandlådan och vi har varit och lekt med Ethan och Elsa. Då går det hur bra som helst, men när vi är hemma och jag ska göra något annat än att leka med honom (laga mat, gå på toa etc. etc.) så blir det gnälligt. Får hoppas att den snart bryter igenom så man slipper vara lektant hela dagarna.

Jonas har börjat jobba igen, så nu har vi vardag här hemma. Försöker njuta så mycket som möjligt de dagar som är kvar innan jag börjar jobba. Ser både fram mot att börja jobba och har lite ångest också. Ska bli skönt att komma ut i verkligheten lite och få äta lunch i lugn och ro, men det är så klart tråkigt också att inte spendera hela dagarna med Hugo, men det ska nog gå bra.

Får se vad vi hittar på i veckan - blir säkert en sväng till öppna förskolan som öppnar på onsdag och en hel del tid i sandlådan som är en stor favorit. Nästa vecka ska vi till Sthlm och hälsa på jobbet och på fredagen kommer Stina och Elise och hälsar på och så blir det bröllopsfest på lördagen - barnfri sådan så det ska bli riktigt kul. Hugo sover över hos mormor och morfar - får se om han får provköra deras nya investering - en racerbåt med vattenskidor och annat lull-lull - blir en rolig sommar nästa år :o)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ingen provkörning än inte, han får leka propeller själv och då förhoppningsvis i sin egen säng.

Kram,kram

Josefin sa...

Och jag som tänkte i min enfald "bara vi klarar oss igenom dessa utvecklingssprång så är allt frid och fröjd". Jag hade glömt att de får TÄNDER också... Hoppas att de sista dagarna som mammaledig blir fina! Kram Josefin